Sunday, November 20, 2016

Unconventional

Am mentionat de mai multe ori in trecut ca imi place sa ma imbrac neconventional, “outside the box”. Am facut-o pana acum de mai multe ori, si continuu sa o fac, si imi face o deosebita placere sa ma joc cu propria garderoba si sa gandesc outfituri iesite din tipare pe care sa le port chiar si la serviciu. Ar fi plictisitor pentru mine sa urmez trendurile intocmai, sau sa ma imbrac asa cum dicteaza regulile din moda, sau sa ma imbrac exact ca in revista fara sa tin cont de personalitatea mea, sau sa ma imbrac la fel ca toata lumea. De fapt, nu am nicio problema sa ma las inspirata de tendinte si sa ma imbrac ca in reviste, dar e musai sa las amprenta stilului meu personal, si mai ales amprenta personalitatii mele, pe tinutele mele zilnice, altfel ritualul de dimineata n-ar mai fi o placere, ci o corvoada, sau cel mult un gest automatizat care nu mi-ar crea nicio emotie.

De curand am inceput un job nou (doua luni), si biroul meu este un loc nou pentru mine unde sa-mi etalez tinutele fara sa le repet. Una din regulile mele de garderoba este “Never ever wear the same shirt in the same place”. Nu ma imbrac de doua ori la fel, si un job nou este o ocazie ideala sa port tinute noi, fara sa fie repetate, si care nu au mai fost vazute de cei cu care lucrez acum si cu care ma vad in fiecare zi. Am o garderoba destul de numeroasa incat sa nu trebuiasca sa-mi repet tinutele pentru urmatoarea perioada (mai indelungata), avand in vedere ca pot sa fac si diverse combinatii intre ele.

Am inceput sa incorporez outfituri neconventionale in tinutele mele zilnice pe care le port la serviciu, and it’s so much fun! Partea mea preferata a acestui stil neconventional pe care l-am adoptat este ca imi iese bine si ca reusesc sa fac aceste tinute sa functioneze, ba chiar primesc complimente pentru ele. Secretul este moderatia si pastrarea unei balante, don’t overdo it and don’t go too much over the board. Cand aleg o tinuta pe care in mod conventional o numesc “neconventionala”, doar o piesa din acea tinuta iese din tipare, iar restul tinutei creeaza acea balanta necesara pentru ca outfitul sa arate bine.

Mi-am facut obieciul ca una din cele 5 tinute pe care o port la serviciu in decursul unei saptamani, de luni pana vineri, sa fie “outside the box”. Nu conteaza ziua, nu pastrez neaparat vinerea pentru acest exercitiu, poate fi orice zi a saptamanii dedicata outfitului neconventional, depinde de dispozitia mea. Si am sa descriu mai jos aceste outfituri iesite din tipare pe care le-am purtat la serviciu in ultimele 5 saptamani, ca sa va dati seama despre ce vorbesc. Una din tendintele mele preferate din acest an este tendinta “underwear worn as outwear”, cu piese de lenjerie incorporate in tinute de zi. Yup, I did it! M-am lasat inspirata de alte bloggerite, dar si de prezentarile de moda din acest sezon pe care le-am vazut in reviste sau online pe la saptamanile modei din Europa si America de Nord. Stiti despre ce vorbesc – maieuri purtate ca topuri, furouri purtate ca rochii, pijamale purtate ca tinute de zi, etc., depinde doar cat de departe vrei sa mergi cu acest trend si cat de mult (sau putin) esti dispusa sa devoilezi. Gasesc acest trend foarte neconventional, foarte indraznez, foarte “in afara cutiei”, si mi-a facut placere sa-l explorez si sa-l incerc in aceasta toamna.

Boyfriend's tank – maieul iubitului/sotului. Am purtat maieul sotului, la propriu – ca top. John nici macar nu stie ca am purtat maieul lui albastru bleumarin ca top la serviciu. :) L-am combinat cu o pereche de pantaloni negri activewear pe care de obicei ii port la gym. Pantalonii sunt evazati, din material negru solid, foarte sleek, care invaluie silueta, si daca iti pui imaginatia la contributie si gandesti un pic in afara cutiei, daca ii accesorizezi corespunzator, poti sa-i faci sa arate ca un pantalon elegant dress pants. Exact asta si am facut. Tinuta mea neconventionala din acea zi a constat din maieul sotului, pantaloni activewear pe care i-am purtat ca pantaloni dress pants, si un cardigan H&M de iarna, culoarea untului, cu cordon in talie. Mi-am accesorizat tinuta cu un colier statement la gat si pantofi cu toc. Am transformat o tinuta compusa din haine intimate-casual intr-un ansamblu office-appropriate. Outfitul meu a fost triplu neconventional – maieu barbatesc purtat ca top feminin, underwear worn as outwear, si pantaloni activewear purtati ca pantaloni eleganti. Atunci cand incerc un outfit underwear worn as outwear, modalitatea de a crea o balanta in tinuta este sa recurg la layering si sa acopar acea piesa de lenjerie pe care o incorporez in tinuta, astfel incat sa dezvalui foarte putin din aceasta, insuficient ca sa fie recunoscuta drept o piesa de lenjerie, ci luata drept o piesa outwear, un top de exemplu. Asa am facut si cu aceasta tinuta – cardiganul de iarna pe care l-am purtat in acea zi de-asupra maieului lui John a acoperit maieul intr-atat incat nimeni nu si-a dat seama ca acela era un maieu pe care John il poarta sub camasi, tricouri si pulovere, si nu un top pentru femei din garderoba mea. Anul acesta am mai purtat boyfriend’s shirt, boyfriend’s T-shirt, boyfriend’s shorts – imi place sa atentez la garderoba sotului pentru a crea outfituri neconventionale.

Rochie purtata peste pantaloni. Este un trick pe care l-am incercat pentru prima oara acum trei ani, si pe care l-am purtat la jobul meu de atunci, in urmatorii ani, de mai multe ori. Am cateva rochii mini in garderoba, si nu ma mai simt confortabila sa le port ca rochii, asa ca am gasit o alta solutie sa le port, ca bluze in combinatie cu pantaloni sau blugi. Ultima oara am facut-o acum 4 saptamani la serviciu. Am purtat o rochie mini in combinatie cu o pereche de pantaloni culottes Michael Kors, sacou, sosete colorate, sandale negre cu platforme. Rochia, pantalonii si sacoul erau in gri, in nuante diferite, iar sosetele au constituit pata de culoare a tinutei. A fost o tinuta dublu neconventionala, avand in vedere ca am purtat o rochie combinata cu pantaloni, si sosete colorate cu sandale. O regula antica si de demult a modei spune sa nu combini sosete cu sandale; rules, schmules, iete fleosc. Nimeni nu mai tine cont de aceste reguli demult, iar o astfel de regula este perfecta pentru a fi incalcata, ador sa o incalc cu sosete colorate in printuri haioase cu pisicute, Hello Kitty si Betty Boop.

Boyfriend's T-shirt. In urmatoarea saptamana am purtat tricoul iubitului, cam la fel cum l-am purtat si in aceasta poveste din aprilie. De data aceasta tinuta mea a fost un pic mai colorata. Am purtat acelasi tricou negru al lui John, marimea S care mi se potriveste perfect, cu o fusta cloche Suzy Shier in print gri cu negru. Accesoriile in nuante roz au dat culoare acestei tinute monocromatice, pe care am completat-o cu un colier roz la gat, curea lata H&M (o nuanta fuchsia hot pink), sosete pana la genunchi cu Betty Boop in imprimeu negru si roz, sandale cu platforma negre. Tinuta era cat se poate de balansata, iar culorile principale ale acesteia au fost negru si roz. Am primit o gramada de complimente in acea zi, iar sefa mea mi-a spus ca sunt “colorful”. Tinuta in sine nu era atat de colorata, caci purtam un tricou negru, o fusta in gri si negru, si sandale negre, dar accesoriile i-au dat culoare si au facut-o sa arate ca un showstopper.

Furou purtat ca rochie. In saptamana urmatoare am incercat trendul “underwear worn as outwear” din nou, si de data aceasta am purtat un furou ca rochie. Am un furou negru in care de obicei dorm, sau pe care il port sub anumite haine transparente, cum ar fi o fusta tutu de-a mea (pe care am purtat-o aici). Am vazut atat de multe furouri purtate ca rochii pe podiumuri (sau rochii care arata ca furouri? Nici nu mai stiu, ca s-a sters linia dintre haine purtate pe strada si haine purtate in budoar), incat m-a inspirat sa incerc si eu acest trend, si m-am gandit ca acest furou negru pe care il am este perfect pentru tinuta pe care incerc sa o creez. Dar trebuia sa fiu foarte atenta cum procedez, ca ansamblul meu neconventional sa nu arate vulgar. Asa ca am recurs la negru, a safe bet. Am creat o tinuta in totalitate neagra cu acest furou, care era si usor transparent, ca doar e furou de dormit, si nu rochie de purtat pe strada. M-am imbracat in negru pe dedesupt, maieu negru si ciorapi mati negri, ca sa reduc din efectul transparent al furoului. Am completat tinuta cu un sacou negru lung, ca sa acopere cat mai mult din furou, si sandale negre. Furoul in sine a fost vizibil foarte putin, doar o mica parte din acesta, restul era acoperit, asa ca nimeni nu si-a dar seama ca purtam un furou de budoar pe post de rochie, si nu o rochie per se. Singura pata de culoare a acestei tinute a fost colierul de la gat, in rest a fost o tinuta in negru.

Furou purtat ca top. In decursul saptamanii ce tocmai a trecut am purtat doua tinute neconventionale. Prima dintre ele a inclus acelasi furou negru pe care l-am purtat pe post de rochie saptamana precedenta, dar de data aceasta l-am purtat ca top, si ca jupa in acelasi timp. Am imbracat furoul cu un maieu negru pe dedesupt (ca sa estompeze efectul transparent al furoului in partea de sus a tinutei), combinat cu o fusta rosie crimson o idee transparenta, si in felul acesta partea de jos a furoului s-a potrivit perfect pe post de jupa pentru fusta usor transparenta. Am accesorizat tinuta cu o centura lata coral neon H&M, care a creat o delimitare vizuala intre top si fusta, astfel incat nimeni nu si-a dat seama ca acela era un furou si nu un top. Completarea a venit si cu boleroul Frank Lyman (un designer canadian), in nuante inchise (negru cu grena), colier Swarovski la gat, ciorapi grena, sandale H&M cu platforma si tocuri 5 inch. Am aratat foarte putin din furoul purtat pe post de top, avand in vedere ca a fost acoperit de bolero, incat n-a fost evident faptul ca am purtat un furou pe post de top si nu un top. Fusta pe care am purtat-o in acea zi a fost reconditionata dintr-o rochie anul trecut, v-am aratat-o in aceasta poveste de refashion.

Camasa purtata ca bolero. Si ultima tinuta neconventionala despre care vreau sa va spun astazi, pe care am purtat-o vineri la serviciu. De data aceasta n-a fost vorba de lenjerie purtata ca haine de strada, ci o camasa purtata ca un bolero. Tinuta mea de vineri de la birou a constat intr-o fusta pe care am reconditionat-o mai demult; un top Donna Karan negru si o camasa rosie crimson Suzy Shier pe care am purtat-o descheiata asa cum as purta un bolero. Mai am obiceiul sa port camasi pe post de bolerouri, fara sa le inchei, purtate in stil layering de-asupra topurilor sau bluzelor. Camasa in cauza nu imi mai vine, si solutia pentru ea este sa o port descheiata de-asupra unui top asa cum as purta un bolero, ceea ce am si facut cand mi-am ales tinuta vineri dimineata. Am adaugat culoare tinutei cu ajutorul sosetelor colorate cu Betty Boop, in nuante roz, care erau in ton bun cu camasa rosie crimson purtata ca bolero, si asta pentru ca vineri a fost ultima zi calda din aceasta toamna aici la Toronto, ne-am bucurat de 18 grade Celsius, iar de-acum inainte se raceste, si m-am gandit sa profit de ultima zi calda a acestui an pentru a nu purta ciorapi, ci mai degraba sosete colorate.

Nu am poze sa ilustrez acest articol, si asta pentru ca am purtat aceste tinute la serviciu, cand evident ca n-am avut timp sa fac poze. Sunt acolo sa fac un job si nu sedinte photo. Dar in acelasi timp, las totul pe seama imaginatiei voastre, ghidandu-va dupa descrierile pe care le-am facut in articol, si daca gasiti inspiratie in ceea ce v-am povestit astazi, nu pot decat sa ma bucur.

11 comments:

  1. Great post dear!

    http://iameleine.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. foarte bine faci, si mie imi place! zi frumoasa sa ai!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna Cooc, ma bucur foarte mult ca iti place. As fi curioasa sa stiu ce preferinte ai si la ce trucuri recurgi pentru a crea combinatii vestimentare inedite. :)
      O zi frumoasa si tie!

      Delete
  3. Eu nu sunt nici pe departe atat de indrazneata si revolutionara ca tine in ale modei. Dar te felicit pentru ca ai curajul de a-ti etala personalitatea la job. De a fi tu insati.
    Acum, trebuie sa recunosc ca singurul blog de fashion pe care il urmaresc este al tau. Emisiuni tv cu acest subiect(din strainatate) nu vizionez. Deci chiar nu prea stiu ce e mai nou in trend.
    Un sfarsit de saptamana excelent iti doresc, Victoria!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Auuu multumesc frumos Nice, ma bucura foarte mult comentariul tau, multumesc foarte mult pentru apreciere. Si ma bucur mult ca ai gasit aici o sursa de inspiratie, si gasesti blogul meu util. Pentru mine e motivul numarul 1 pentru care continuu sa scriu acest blog, e o onoare sa fiu o inspiratie pentru cei care ma citesc.
      Sa ai si tu un weekend excelent!

      Delete

Thank you for your comments!