Monday, March 15, 2021

Produse terminate – Empties, 2021 (Ingrijirea parului)

N-am mai scris demult un articol din seria Produse terminate – Empties, adica de mai bine de doi ani. Tot am amanat si amanat si amanat, si tot mi s-au adunat produse in marea punga cu ambalaje, dar astazi in sfarsit am luat taurul de coarne si am decis sa scriu urmatorul articol din aceasta serie. Si dupa cum, fara indoiala, va puteti da seama, in doi ani mi s-au adunat foarte multe empties de la produse consumate carora as vrea sa le scriu cate un mini-review in povestea de astazi -- cred ca am peste 100 de ambalaje, si am punga mare aici langa mine, plina cu empties, pe care sa le iau la rand, unul cate unul. Atat de multe, incat m-am hotarat sa impart toate produsele empties in categorii, si sa dedic cate un articol separat fiecarei categorii de produse cosmetice si de frumusete -- ingrijirea parului, ingrijirea corpului, inghrijirea tenului si produse de machiaj, parfumuri si deodorante, etc.

Asadar, articolul de astazi va fi dedicat nu doar produselor cosmetice consumate in ultimii doi ani in general, ci in speta produselor pentru ingrijirea parului -- sampoane, sampoane uscate, detanglere (descalcitoare) de par, fixative de par, masti de par; in total 26 de produse pentru ingrijirea parului. De asemenea, ar trebui sa mai mentionez ca acestea nu sunt toate produsele pentru ingrijirea parului pe care le-am folosit in ultimii mai bine de doi ani, ci doar acele produse ambalajele carora le-am pastrat pentru scopul acestui articol. Unele dintre ambalaje le-am reciclat pentru diverse proiecte crafting si DIY in casa, ca le-aveam la indemana in marea punga cu empties; de exemplu unele sticle de sampoane, dintre cele mai mari, le-am refolosit ca sa creez din ele ghivece improvizate pentru plante, asa ca acele produse nu vor face parte din articolul de astazi.
10 sampoane, 4 sampoane uscate, 7 detanglere (descalcitoare) de par, 1 fixativ de par, 4 masti de par
Voi incepe cu sampoanele. Folosesc si balsamuri de par in mod constant, si in decursul ultimilor doi ani am folosit multe balsamuri din aceleasi game ca sampoanele respectrive; dar sticlele de la balsamuri nu s-au pastrat, si nu le am la indemana pentru scopul articolului de astazi, asa ca doar le voi mentiona, dar nu le voi descrie la fel de detaliat ca si sampoanele.
Sampoane -- diferite branduri
Primele trei sampoane din aceasta poza cred ca au fost preferatele mele dintre toate, caci au fost cele mai bune. 

HASK Hawaiian Sea Salt, 355 ml, fabricat in SUA -- de departe preferatul meu dintre toate. Stiam despre aceasta gama de produse pentru ingrijirea parului din revistele de moda si media, am vazut multe reclame la aceste sampoane, dar si alte produse din aceasta gama cum ar fi masti de par. HASK Este o colectie pentru ingrijirea parului cu o reputatie foarte buna, si este disponibila in comert in toate magazinele massmarket. Tot vedeam aceasta colectie prin magazine, dar mult timp am ezitat sa cumpar acest sampon, si asta pentru ca de obicei am cate un stockpile de produse de ingrijire in casa pentru cateva luni -- un an inainte (produse pentru ingrijirea parului, coprului etc.). Aveam deja destule sampoane si balsamuri, si nu voiam neaparat sa mai cumpar un sampon nou pana cand nu aveam nevoie de unul nou; dar pana la urma n-am rezistat tentatiei si mi-am luat acest sampon HASK (dar si balsam) cu sare de mare de Hawaii. Ambele au fost grozave si mi-au placut foarte mult, curata bine si sunt delicate cu parul, le recomand pe ambele din toata inima. 

Garnier Whole Blends cu ovas, 370 ml -- un alt sampon grozav, pe care de asemenea il recomand, foarte delicat cu parul. Am folosit si balsamul din aceeasi gama, ambele sunt grozave. 

Sampon cu ulei de macadamia, 473 ml, fabricat in Canada -- un alt preferat de-al meu, si de altfel l-am folosit de mai multe ori in trecut. Prima oara l-am descoperit in 2018, si de-atunci l-am mai cumparat de cateva ori, atat samponul, cat si balsamul. Imi plac sampoanele si produsele pentru ingrijirea parului cu uleiuri naturale, cum ar fi ulei de argan, ulei de cocos, ulei de macadamia, ulei de masline. Atunci cand am cumparat acest sampon pentru prima oara in vara lui 2018, eram curioasa sa folosesc sampoane noi, din care nu mai folosisem niciodata, ca Dove si L'Oréal si Pantene si Garnier si TRESemmé din supermarketuri tot folosisem pana atunci. Acest sampon cu ulei de macadamia mi-a atras atentia pe raft la o tura de shopping, l-am luat, mi-a placut, a devenit un preferat de-al meu. Ba chiar in prezent mai am cel putin un balsam de par din aceasta gama cu ulei de macadamia in stockpile, si ii va veni randul sa fie folosit dupa ce consum balsamul pe care il folosesc in prezent. 

Sampon Spa Soap cu ulei de masline, 590 ml, fabricat in Canada, un sampon bunicel. 

Sampon Silkience cu masline, 591 ml, fabricat in Canada. Imi plac produsele pe baza de masline si ulei de masline, si componenta cu masline m-a atras la acest sampon atunci cand l-am cumparat; dar si faptul ca eram in cautare de produse noi, neincercate pana atunci. In schimb este unul din sampoanele mai putin reusite, era apos, nu mi-a placut, nu il recomand, n-o sa-l mai cumpar pe viitor. 

Sampon Silkience 2 in 1 cu balsam, 946 ml, fabricat in Canada. L-am cumparat ca sa mai incerc ceva nou si pentru ca apreciez produsele de frumusete canadiene, dar in general nu obisnuiesc sa folosesc produse 2 in 1, ci de obicei prefer sampon separat si balsam separat. Nu agreez conceptul de 2 in 1 atunci cand vine vorba de produse de frumusete si de ingrijire, in ideea (si din experienta mea precedenta) ca daca e un produs 2 in 1, nu face nici unul din cele doua joburi bine. Iar acest sampon, desi l-am folosit, n-a fost un sampon iesit din comun, ci doar un sampon "obisnuit". Am facut o exceptie de data aceasta si am cumparat acest sampon cu balsam 2 in 1 de dragul noutatii si diversitatii cosmetice, dar n-o sa-l mai cumpar pe viitor.
Sampoane Silkience hidratante
Sampoane Silkience hidratante, 591 ml, fabricate in Canada (am folosit 4 din acestea in ultimii doi ani). Nu mai tin minte in ce circumstante am cumparat 4 sampoane din acestea, poate ca erau la reducere, dar si pentru ca era un produs nou pentru mine, nu le mai incercasem inainte de asta, si eram curioasa sa incerc un sampon nou. In acea perioada cand am cumparat toate aceste sampoane despre care scriu in articolul de astazi, eram intr-o faza in care imi placea sa descopar si sa incerc produse noi. Sampoanele acestea Silkience hidratante au fost "obisnuite", nimic deosebit. 

Voi continua cu sampoanele uscate. Am tot timpul cate un sampon uscat in baie, pentru situatii de urgenta, si este un tip de produs pe care il folosesc de ani de zile.
Sampoane uscate -- Batiste, Wella, Nioxin, Klorane
Samponul uscat Batiste XXL Volume (200 ml) este un vechi prieten de-al meu, l-am folosit de multe ori pana acum, si mult timp a fost preferatul meu printre sampoanele uscate. L-am descoperit in 2015, si de atunci am folosit sampoane uscate in mod constant.

Dar in ultima perioada am incercat si alte sampoane uscate, cum ar fi si celelalte trei sampoane din poza; toate au fost faine si mi-au placut. O perioada am fost abonata la o cutie lunara de frumusete Topbox, si am primit aceste 3 sampoane uscate in cutia respectiva.

Sampon uscat Wella, 39 g, fabricat in Germania; are un miros grozav care inca se simte in tub, dupa atata timp de cand l-am folosit. 

Sampon uscat Nioxin, 43 g, fabricat in Germania.

Sampon uscat Klorane, 50 ml, fabricat in Franta. 

Continuu cu detanglere (descalcitoare) pentru par.
Detanglere de par -- L'Oréal, Pantene, Garnier, Schwarzkopf, si altele
Detangler L'Oréal, 250 ml. Sunt utilizatoare constanta de produse pentru descalcirea parului, de cel putin sase ani. Acest detangler de la L'Oréal este foarte bun, il recomand din inima, l-am folosit de multe ori pana acum, si stiu ca l-am recomandat si in trecut ca fiind un produs bun. 

Detangler Pantene, 252 ml, fabricat in SUA. Un alt produs excelent, mi-a placut chiar mai mult decat verisorul sau L'Oréal. Cu siguranta o sa-l mai cumpar pe viitor. 

Detangler Garnier Whole Blends, 150 ml, cu ovas, din aceeasi gama ca si samponul Garnier Whole Blends cu ovas pe care l-am descris mai sus. Un produs grozav, descalceste bine, mi-a placut foarte mult. 

Detangler Garnier Fructis, 150 ml, fabricat in Franta. A fost ok si acesta, dar m-a convins ceva mai putin decat cel de dinainte de la Garnier, Whole Blends. 

Detangler Schwarzkopf Gliss, 200 ml -- a fost un produs bun si mi-a placut, descalceste parul bine. Si miroase foarte fain! 

Detangler Viorica Cosmetics, cu struguri, 150 ml, fabricat in Moldova (l-am primit cadou), un alt descalcitor care mi-a placut. Am fost foarte incantata de mirosul sau intens si veridic de struguri, care m-a dus cu gandul la strugurii de care ma bucuram la bunica mea acasa cand eram copil, in fiecare toamna cand era sezonul strugurilor. 

Detangler Walmart Equate cu pere pentru copii, 265 ml. Nu l-am cumparat pentru baiatul meu Alex, ci chiar pentru mine. Alex are parul scurt si nu are nevoie de detangler; dar cand am ales acest produs, m-am gandit ca un descalcitor pentru copii va fi delicat cu parul si va fi bun. Si are un miros grozav de pere care m-a cucerit, incat sticluta miroase si acum, dupa atata timp de cand am consumat produsul. Dar in schimb nu a fost foarte eficient, reuseam sa pieptan parul cu dificultate dupa fiecare spalare. Si mi-am dat seama ca nu este niciun avantaj sa folosesti un produs de par pentru copii daca esti adult, tocmai pentru ca este adresat copiilor si nu este destul de eficient pentru adulti. Dar pentru copii cred ca este bun. Daca Alex are nevoie vreodata de descalcitor pentru par (desi nu ma astept sa fie cazul, ca Alex poarta tot timpul parul scurt aproape periuta), o sa consider sa-i cumpar acest produs; dar pentru mine n-o sa-l mai iau, ca nu este eficient pentru adulti. 

Si ultima categorie de produse de par despre care vreau sa scriu astazi -- fixative si masti de par.
Fixativ de par Garnier, masti de par cu ulei de cocos
Fixativ Garnier Fructis, 250 ml, fabricat in Franta. Este un fixativ foarte bun, de fixare puternica. In general imi place gama Garnier Fructis pentru ingrijirea parului; in trecut am mai folosit sampoane si balsamuri din aceasta gama, de multe ori. 

Masca de par cu ulei de cocos, 340 g, fabricata in SUA (cea in ambalaj bleu). Absolut grozava, am cumparat-o de la Winners. 

3 masti de par cu ulei de cocos si vitamina E, 147 ml, fabricate in Canada (cele in ambalaj alb), o alta masca de par care mi-a placut. Unele din produsele pentru par pe care le-am descris in articolul de astazi am apucat sa le folosesc in mai multe exemplare, cum ar fi sampoanele hidratante Silkience mentionate mai sus, sau aceste masti cu ulei de cocos -- si asta pentru ca n-am mai scris despre produse terminate in mai bine de doi ani, si mi s-au adunat atat de multe empties de cand am publicat ultimul articol din aceasta serie. 

Atat pentru azi, dragele mele prietene, multumesc pentru rabdarea cu care ati citit acest articol. Ati folosit vreunul din aceste produse? Ce parere ati avut despre ele? 

Va doresc in continuare o saptamana frumoasa.

2 comments:

  1. Great selection dear
    Have a nice day!

    https://softcutieblog.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Sabrina for stopping by, have a nice day as well!

      Delete

Thank you for your comments!