Friday, March 05, 2010

Miranda Hobbes, intruchiparea cinismului



Este randul unei alte eroine din Sex and the City sa-i dedic un articol, si anume Miranda Hobbes. Am o faiblete deosebita pentru Miranda. Este femeia puternica, femeia de success, femeia cu o cariera de varf, femeia de otel. Miranda este cinica, sarcastica, franca, este o femeie care spune tot timpul ceea ce gandeste, este o femeie care nu se lasa doborata de greutatile vietii. Dar in acelasi timp, e o femeie dulce, e o femeie iubitoare si dedicata, si nu in ultimul rand e o prietena loiala. Este cea mai buna prietena a lui Carrie si este foarte atasata de aceasta. Carrie Bradshaw fiind figura centrala din grupul celor patru, celelalte 3 femei (Miranda, Samantha si Charlotte) au devenit apropiate intre ele datorita prieteniei care le leaga de Carrie.

Dintotdeauna am admirat cinismul Mirandei si exceptionala ei putere de a fi tot timpul realista, cu capul pe umeri si cu picioarele pe pamant. Niciodata nu si-a facut visuri puerile atunci cand stia ca nu traieste intr-o lume de vis. Niciodata nu a fost in cautarea disperata a iubirii perfecte, fiind constienta ca barbatul perfect este doar o iluzie. O celebra fraza a Mirandei spune totul despre ea: “All I have to do to meet the ideal man is to give birth to him”.

Poate va amintiti de stilul vestimentar al Mirandei de la inceputul serialului, mai mult masculinizat, cand de cele mai multe ori purta tinute office. Fiind avocat, garderoba Mirandei este dictata de profesia ei mai mult decat in cazul oricarei dintre celelate 3 femei. In schimb, spre sfarsitul serialului si in film, stilul vestimentar al Mirandei se transforma mult, de la costumele office la un stil mult mai feminin. Jean Paul Gaultier, Chanel, Armani, DKNY, Christian La Croix sunt doar unele din brandurile pe care le poarta Miranda in serial; iar in film o vedem purtand Nancy Gonzales, Gucci, Alexander McQueen, BCBG, Calvin Klein, Hermes, Zac Posen, Donna Karan, Mark Jacobs, Oscar de la Renta, Prada, Valentino, Versace, Michael Kors, Roberto Cavalli, Levi’s, Chanel, Christian Dior, si alte creatii.

De ce o iubim pe Miranda?
Ca l-a lasat pe Steve sa intre in viata ei si s-a dedicat relatiei cu acesta;
ca s-a lasat invaluita de dragostea lui Steve;
ca a facut tot ce i-a stat in putinta pentru relatia cu Steve si nu a renuntat niciodata la el definitiv;
ca l-a incurajat pe Steve sa fie ambitios si sa-si deschida propriul bar;
ca a decis sa pastreze copilul atunci cand a ramas insarcinata;
ca s-a oferit s-o ajute pe Carrie cand aceasta era in impas financiar;
ca i-a spus lui Steve ca il iubeste, singurul barbat din viata ei pe care l-a iubit cu adevarat;
ca l-a cerut pe Steve de sot la o bere de $3, fara sa tina cont de “reguli de logodna si de nunta”;
ca a avut o nunta simpla, fara “traditii”, fara fast si fara aere oficioase;
ca a renuntat la viata ei comfortabila din Manhattan si s-a mutat in Brooklyn de dragul familiei ei;
ca a avut grija de mama lui Steve ca si cum ar fi mama ei;
ca a venit pe podul Brooklyn pentru Steve;
ca e o prietena devotata;
ca le trage tot timpul de maneca pe prietenele ei atunci cand acestea fac greseli;
ca este franca si spune tot timpul ceea ce gandeste.
Cum sa nu te cucereasca o asemenea persoana?

3 comments:

  1. Astept cu nerabdare sa vad ce vei scrie despre Samantha :)
    Miranda a fost pe ultimul loc in topul preferintelor mele. Nu mi-a placut ca de multe ori avea un aspect neglijent si parul nearanjat. Nu prea mi-au placut barbatii din viata ei, cu exceptia lui Steve.
    Ne genul foarte feminina, ba dimpotriva chiar masculina si cred ca de asta nu e chiar pe gustul meu.

    ReplyDelete
  2. Eu nu am vazut filmul,urmaresc articolele tale, incep sa-l inteleg si sa-mi placa.O sa incerc sa fac rost de el cand ajung acasa.

    ReplyDelete
  3. Americanca, din fericire, stilul Mirandei s-a schimbat de-a lungul anilor serialului si apoi in filme. :) La mai bine de 10 ani de cand exista Sex and the City, ea este mult mai feminina acum. :)

    Gabi, daca ai ocazia, sa vezi serialul si filmele neaparat, o sa-ti placa sigur. :)

    ReplyDelete

Thank you for your comments!