Sunday, May 13, 2012

Castelul Trafalgar din Whitby


Astazi in Canada este Ziua Mamei, o sarbatoare de familie care se aniverseaza in a doua duminica a lunii mai. Asa cum se intampla de obicei cu ocazia sarbatorilor, sau cu ocazia diferitor aniversari si comemorari, Google si Yahoo si-au modificat siglele site-urilor pentru a aniversa aceasta zi frumoasa din calendar, Mother’s Day.

Pentru mine este cel de-al treilea an in care Ziua Mamei are o semnificatie deosebita pentru mine, de cand sunt si eu mama. In fiecare an s-a intamplat (fara sa planific asta neaparat) sa-mi petrec Ziua Mamei intr-un mod foarte frumos si placut, care sa-mi inveseleasca ziua. De exemplu, acum 2 ani, cand baiatul meu Alex avea 8 luni, am iesit cu el in oras la o sedinta relaxanta de cumparaturi, iar cand am ajuns acasa, ma astepta un buchet superb de flori din partea sotului meu. Anul trecut Alex (atunci in varsta de un an si 8 luni) mi-a confectionat la gradinita cea mai frumoasa felicitare de Ziua Mamelor, pe care o pastrez cu drag si acum, impreuna cu alte felicitari si desene facute de el.

Iar astazi, fiind Ziua Mamei din nou, mi-am petrecut ziua cu Alex in oras, vizitand frumusetile noastre locale din suburbia toronteza Whitby unde locuiesc acum.

In Whitby, printre alte curiozitati si locuri de interes ale orasului, se afla si un castel vechi, caruia i se spune Castelul Trafalgar. Este un monument istoric al orasului, si una din mandriile Whitby-ului.

Castelul Trafalgar a fost construit la Whitby in 1859 de catre Nelson Gilbert Reynolds, sferiff in tinutul Ontario, pentru a-i servi drept resedinta privata. Reynolds i-a dat numele castelului Trafalgar in memoria Bataliei de la Trafalgar. A locuit in castel pana in 1874, dupa care l-a vandut din cauza unor difucultati financiare. Castelul se afla pe Strada Reynolds din Whitby, strada fiind denumita in memoria amfitrionului Castelului Trafalgar, Nelson Reynolds. Actualmente, in castel functioneaza o scoala privata pentru fete.

Stiam de cateva luni de existenta Castelului Trafalgar din Whitby, si chiar mi s-a recomandat sa merg sa-l vizitez, asa ca azi am decis sa fac o plimbare cu Alex pe Strada Reynolds sa vad castelul. Avand in vedere ca Trafalgar gazduieste o scoala privata, am ales sa fac aceasta vizita intr-o zi de weekend, caci m-am gandit ca nu voi deranja pe nimeni acolo intr-o duminica, scoala fiind inchisa.

Poarta castelului era deschisa si am putut sa intru cu masina in curte. Cum ma si asteptam, nu era nici tipenie de om pe proprietatea castelului, si chiar m-am bucurat de acest lucru, astfel incat nimeni nu era acolo sa-mi spuna ca n-am voie sa intru pe teritoriul scolii daca nu am treaba cu scoala. Oricum, daca localnici din Whitby mi-au recomandat sa vizitez castelul, asta inseamna ca multa lume obisnuieste sa mearga la castel “in scopuri turistice”, iar pentru conducerea scolii acest lucru nu constituie o problema.

Va arat mai jos cateva poze de la castel. Cladirea este destul de mare, incat nu am putut sa o surprind in intregime intr-un singur snapshot, si am fotografiat castelul pe aripi. Curtea castelului este foarte eleganta si frumos amenajata, cu multa verdeata, copaci umbrosi si flori.





























Iar eu si familia mea vom sarbatori Ziua Mamei deseara cu o iesire la cina la un restaurant din Whitby.

La multi ani tuturor mamicilor!

Sursa poze: Victoria West

8 comments:

  1. foarte frumos , mi-a placut si mie plimbarea ta !

    ReplyDelete
  2. superb castelul.sunt sigura ca sunt multe locuri frumoase de vizitat! o saptamana frumoasa! pup

    ReplyDelete
  3. La multi ani sanatosi si fericiti! foarte frumoase pozele ;)

    ReplyDelete
  4. foarte frumoase pozele! xx

    http://www.theprovocativecouture.com/

    ReplyDelete
  5. Coco, Modniza, Ioana, Alina, va multumesc pentru urari si pentru comentariile dragute. :) Sa aveti si voi o saptamana minunta!

    ReplyDelete
  6. Se pare ca ai avut o zi pe cinste! O saptamana frumoasa :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da Oana, a fost o zi foarte frumoasa. Sa ai si tu o saptamana grozava!

      Delete
  7. ce frumos ai prezentat..iar pozele sunt woaw..imi place mult aici la tine...

    ReplyDelete

Thank you for your comments!