Sunday, October 04, 2015

Refashion -- Out with the Old Sweater, in with the New Bolero

Aveam in garderoba acest pulover, pe care l-am cumparat prin 2011. E un no-name, dar e fabricat in SUA, si mai nou apreciez foarte mult hainele facute in Canada sau SUA (e principalul motiv pentru care nu am renuntat la el pana acum), dupa ce am fost invadati de duds facute de brandurile fast fashion in tari ca Bangladesh, India, China, Sri Lanca, etc.
Ok, l-am purtat cat l-am purtat, dar m-am si plictisit de el. Chiar daca ii apreciez provenienta nord-americana, trebuie sa recunosc, e usor banal. Asa ca i-a venit timpul sa fie transformat in ceva mai atragator, si m-am hotarat sa-l reconditionez intr-un bolero. Da-mi o suta de bolerouri, si tot nu mi se va parea prea mult!

Prima oara l-am taiat la mijloc, si am cusut marginile la masina, dar masina mi-a facut jam, avand in vedere ca e un pulover knit, si a trebuit sa tai din nou cate o fasie ingusta pe fiecare parte ca sa elimin acel jam, dupa care am luat-o de la capat, si al doilea tiv a fost mai reusit. Am modificat si manecile, adica le-am scurtat sa le fac doua sferturi, si le-am taiat cu foarfeca pinking shears ca sa nu trebuiasca sa le cos la masina. Si iata ce mi-a iesit:
Am purtat acest bolero in mai multe ocazii, cum ar fi prin oras sau la serviciu, dar ultima oara l-am purtat weekendul trecut de ziua lui John. Duminica trecuta am facut o petrecere cu barbeque de ziua lui John in locul unde tinem RV-ul parcat, o parcare privata, iar vremea a fost superba, ceea ce a facut petrecerea noastra si mai reusita, atat pentru adulti, cat si pentru copii, iar ATV-ul a fost distractia favorita a tuturor (ne-am zbenguit toti cu ATV-ul prin padure).
Eu am si gatit, ca doar era ziua lui John, in timp ce John intretinea musafirii. :)
Si va plac sosetele? Mai nou am inceput sa port sosete cu pantofi, si deocamdata am purtat aceasta combinatie cu doua perechi de sandale wedges. In afara de faptul ca ma atrage acest stil (cu conditia ca sosetele sa atraga atentia si sa spuna un statement, nu sa fie doar niste acoperitoare pentru picioare, intr-o culoare banala sau lipsite de personalitate), rezolv si o alta problema vestimentara -- port sosetele cu killer shoes, adica acele sandale sau pantofi care imi ranesc degetele daca le port pe piciorul gol. Luna septembrie a fost luna ideala sa port aceasta combinatie, avand in vedere ca temperaturile nu mai sunt atat de ridicate si nu mori de cald  daca porti sosete, asa ca am purtat sosete cu sandale de mai multe ori in ultimele doua saptamani.
Sa va spun cateva cuvinte si despre restul tinutei -- topul este Zara si il am de anul trecut. Mai am cinci topuri din aceasta colectie Zara Basics in garderoba, pe diferite culori (bleumarin, roz, verde, crem, alb), si v-am spus povestea acestor topuri cu ocazia unui alt refashion de-al meu din aceasta vara, in acest articol daca va mai aduceti aminte. Fusta de dantela -- am thriftit-o anul trecut la Value Village, si este printre preferatele mele, o iubesc! Cate complimente am primit pentru ea pana acum. :) Cureaua -- o am in garedroba de cativa ani, sa fie cinci. Accesoriile (colierul, sosetele, sandalele) sunt achizitii recente, din acest an.

Iar jumatatile de maneci care au ramas de la acest refashion au fost si ele reconditionate si le-am folosit pe post de manere pentru geanta mea ecologica transformata dintr-o pereche de blugi vechi, o mai tineti minte? In felul acesta, a fost un refashion complet, folosit in intregime, no waste refashion!
Ce parere aveti de noul meu bolero?

Sa aveti o saptamana cat mai reusita!

Photo credit: Victoria West

4 comments:

  1. Imi place atat textura cat si culoarea lui, e unul din cele mai faine rezultate. Arata acum incomparabil de glamour!
    Saptamana frumoasa, Victoria!
    pupici

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc Mihaela, ma bucur ca iti place, si mie mi se pare mult mai glamour acum, si il port cu mai multa placere ca inainte. :)
      O saptamana frumoasa si tie!
      Xoxo,

      Delete
  2. I must say that I love all of your outfits and your beautiful face!
    would you like to follow each other on google friend connect and google plus? If you follow me,
    I will follow you back after it.
    www.tomntins.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Tomtins, welcome to my blog if this is your first time here, and please come again. :)
      Yes sure why not, I'll check out your blog.
      Have a great week ahead!
      Xoxo,

      Delete

Thank you for your comments!