Monday, October 12, 2015

Refashion -- Thanksgiving! Curcan, prieteni si un pulover nou

Inca mai am pulovere in garderoba mea care au trecut printr-un proces sau altul de reconditionare, si astazi as vrea sa vi-l arat pe acesta.
Il am din Romania si l-am cumparat prin 2004. Dupa repetate spalari parea ca a intrat la apa, incat manecile ii aratau mai scurte, iar lungimea in sine a puloverului nu era una ideala, mi-ar fi placut sa fie mai scurt (stil "cropped") sau un pic mai lung. In afara de asta, nu-mi mai placea bata aia care arata ca un peplum, dar nu un peplum suficient de bogat si infoiat ca sa arate si glamorous, arata mai degraba ca un peplum incomplet. Ultima oara am purtat acest pulover acum vreo doi ani, si de atunci a zacut in garderoba, avand in vedere ca nu ma mai incanta. Asa ca m-am hotarat sa-l reconditionez, ca sa rezolv aceasta problema a lungimii nepotrivite pentru maneci si pentru bata de jos, si sa-l transform intr-un pulover cropped.

Prima oara i-am taiat manecile asa, dupa ce l-am intors pe dos.
Pe urma i-am cusut tiv de mana, la ambele maneci, asa.
Dupa care am taiat si peplumul ala (care doamne, arata atat de imperfect!).
N-am taiat peplumul odata cu manecile, deoarece vroiam sa evit o eventuala destramare a batei de jos a puloverului, cat timp mai lucrez la maneci. Mai intai m-am asigurat ca am aranjat manecile pe placul meu, si dupa aceea am trecut la taierea si reconditionarea batei inferioare a puloverului, prin acelasi procedeu ca si manecile -- tiv cusut de mana. De asemenea, i-am modificat putin si gatul. Stiti deja ca nu imi plac puloverele cu gat turtleneck, iar asta era un fel de guler semi-turtleneck, si l-am desfacut in interior in partea stanga, ca sa dau gulerul mai jos, sa diminuez efectul turtleneck. Si iata ce mi-a iesit.
Sosetele, accesoriile mele preferate in acest moment. :)
Este unul din refashion-urile mele preferate! Am purtat acest pulover ieri, de Thanksgiving. Ziua Recunostintei se sarbatoreste in Canada in al doilea weekend din octombie, iar luni este weekend lung. Eu si familia mea am gatit curcan la cuptor, si am avut musafiri. Prietena noastra care ne-a vizitat ieri locuieste in partea de Vest a Toronto-ului, era prima ei vizita la noi acasa, si am instruit-o sa vina la Whitby cu trenul GO, iar eu am intalnit-o in gara ca sa venim impreuna la mine acasa. Am facut aceste poze in parcarea din gara GO din Whitby, unde de obicei imi las masina in fiecare dimineata cand plec la serviciu cu trenul GO. Ieri fiind duminica, parcarea era goala bineinteles, dar in timpul saptamanii e plina. Cand ajung dimineata in parcare la 7 AM ca sa plec la serviciu, parcarea e deja pe jumatate plina.

Sa va spun cateva cuvinte si despre restul tinutei. Fusta este Suzy Shier, o am de opt ani, mai am una asemanatoare pe rosu inflorat care a aparut in acest refashion al meu, si care are o poveste asemanatoare pe care v-am spus-o cu ocazia acelui refashion. Poseta este Lancome si am thriftuit-o la Salvation Army in aceasta vara, iar sandalele sunt Zara si le am de anul trecut. Sosetele pe care le port in combinatiile cu sandale in refashion-urile mele recente sunt de la Walmart. Margelele turquoise sunt de la un magazin artizanal din Vestul Toronto-ului si le am de 6 ani. Cand le-am cumparat atunci, am luat mai multe siraguri de margele si coliere, vreo 10 la numar, dar unele s-au mai rupt si stricat de atunci, iar acestea au rezistat pana acum.

Iata si vedeta mesei, Mr. Turkey.
A fost prima oara cand am gatit curcan intreg de Ziua Recunostintei, de cand locuiesc in Canada. Am mai gatit curcan de Tnaksgiving acum cativa ani, dar nu un curcan intreg, ci pulpe de curcan, si atunci a fost mai usor sa ma descurc cu aceasta provocare culinara, a fost aproape ca si cum as fi gatit pulpe de pui. Iar de data aceasta am decis sa facem curcan intreg, si facusem rost de o reteta de la cineva care le avea cu coptul curcanilor de Thanksgiving. Un alt motiv de ce nu am gatit curcan in toti acesti ani de cand locuim in Canada (decat de doua ori), este ca de obicei calatorim in aceasta perioada a anului, si Ziua Recunostintei ne prinde prin aeroporturi. Dar anul acesta, avand in vedere ca nu am plecat nicaieri, am gatit curcan de Ziua Recunostintei.

Azi e in continuare Thanksgiving, ca e weekend lung, iar de maine ne intoarcem la serviciu.

Ce parere aveti de noul meu pulover? Va astept cu impresii si comentarii mai jos!

Photo credit: Roxana Vladu

9 comments:

  1. O idee de rafashon super! Îmi place și culoarea pullover-ului...great job!! Citind aceste bloguri îmi vin și mie idei de transformat lucruri pe care le-am abandonat și nu știu ce să mai fac cu ele. E foarte ora tic să poți reuitiliza un articol de îmbrăcăminte care se uzează parțial în timp, mai ales dacă sunt lucruri la care ții mult (eu am multe așa).

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Buna Roxana, ma bucur sa te vad pe blog.
      Daca vreodata vrei idei de reconditionare, intreaba-ma cu incredere. :)
      Mersi inca o data pentru poze!
      Pupici,

      Delete
  3. Replies
    1. Hi Esmeralda, it's great to see you, thanks for stopping by. :)
      Have a fabulous week ahead!
      Xoxo,

      Delete
  4. distractie placuta in continuare Victoria!
    ma faci sa dau iama in puloverele vechi dar nu prea le am cu cusutul :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mersi Cami, a fost un weekend lung fain. :)
      Gata, m-am intors la serviciu. :)))

      Delete

Thank you for your comments!