Saturday, May 07, 2016

3 secrete feminine

Bloggerita Ana Maria Tatucu a lansat o provocare in blogosfera de moda si beauty, si anume ne-a provocat sa impartasim 3 din secretele noastre feminine. Pana acum am citit mai multe postari scrise de autoare de bloguri de moda si beauty din Romania, si m-am hotarat sa intru si eu in acest joc si sa impartasesc 3 din secretele mele feminine.

1. Uleiul de argan 
Ador produsele pentru ingrijirea parului pe baza de ulei de argan (sampoane, balsamuri, masti pentru par, detanglere pentru par, etc.), este un ingredient care face minuni pentru par, cel putin in cazul meu. Eu sunt bruneta cu parul drept, subtire si fin, lung pana la umeri, si parul meu este foare high maintenance, din cauza faptului ca este atat de subtire si fin. Produsele pentru par cu ulei de argan sunt cele mai bune pentru parul meu, si in prezent folosesc un sampon, un balsam si un detangler de par (descalcitor) cu ulei de argan. In trecut am folosit si masti de par cu ulei de argan. Folosesc acest tip de produse in mod aproape constant de 3 ani incoace, de cand le-am descoperit in magazinele HomeSense, unde se vand produse naturale, organice, aromaterapeutice. Dau o stralucire aparte parului meu, si il fac sa arate sanatos si puternic, acesta fiind motivul principal pentru care prefer uleiul de argan in ingrijirea parului meu. Exista produse cu ulei de argan si in magazinele massmarket, dar dintotdeauna am preferat sa-mi cumpar din acestea la HomeSense, Winners sau Marshall’s unde se vand produse de ingrijire si frumusete hand-made, naturale, organice, aromaterapeutice, versus alea din massmarket. De asemenea, uneori folosesc produse cu ulei de argan si petru corp – geluri si creme de baie, lotiuni de corp, etc. Dar pentru parul meu sunt un must. 

Momentan folosesc acest sampon si acest balsam cu ulei de argan, fabricate in Italia, si acest detangler pentru par, fabricat in Korea de Sud.
Sampon, balsam si descalcitor pentru par cu ulei de argan
2. Sapunurile hand-made, naturale, organice si aromaterapeutice 
Am o slabiciune pentru sapunurile hand-made, si le folosesc in mod constant. Motivul pentru care imi plac atat de mult este ca, spre deosebire de majoritatea sapunurilor solide din massmarket, cele hand-made si organice nu imi usuca pielea, si le pot folosi atat pe fata cat si pe corp fara sa-mi usuce pielea; pe cand in privinta celor din comert, doar Dove este suficient de delicat, orice alt sapun solid din massmarket imi usuca pielea. Am inceput sa folosesc sapunuri hand-made organice in mod constant acum 3 ani, si de atunci am avut tot timpul cel putin unul in baie, dar de obicei am mai mult decat unul. De cele mai multe ori le cumpar de la HomeSense, Winners si Marshall’s, unde se vand acest tip de produse (naturale, organice, aromaterapeutice), dar si din alte locuri, oriunde gasesc sapunuri solide hand-made. Iata cateva pe care le-am cumparat de curand sau le folosesc in prezent.
Sapunuri hand-made olandeze Soap Stories, cel alb este cu vanilie si cel roz cu capsuni
Sapunuri hand-made Lush, cel mare este cu arome marine si cel mic este cu patrunjel
Sapunuri hand-made americane Hugo Naturals
3. Stil vestimentar neconventional 
Imi place sa ma imbrac “outside the box”, si am obiceiul sa o fac in mai multe feluri. Cand te imbraci “outside the box”, stii ca nu vei vedea pe nimeni altcineva pe strada imbracat la fel. Imi place sa o fac in diferite feluri, si am sa impartasesc cateva cu voi, ca parte a acestui secret feminin despre care scriu astazi.

De exemplu, unele haine pot fi purtate si in afara scopului lor original. Port unele rochii din garderoba mea nu doar ca rochii, dar si ca fuste. Daca le combin cu un pulover, sau cu o camasa si o curea subtire, rochia poate fi purtata ca fusta. Secretul este ca rochia sa fie cat de cat mulata, si sa nu fie voluminoasa in partea de sus, pentru a evita orice exces de volum in partea de sus, atunci cand combini rochia cu un pulover sau o camasa.

Imi place sa port unele fuste de-ale mele pe post de bluza sau top, in combinatie cu sacouri sau bolerouri si pantaloni sau blugi. Fustele mulate din materiale subtiri (tricot si alte materiale asemanatoare) se potrivesc unor asemenea combinatii. Am purtat pana acum mai multe fuste din garderoba mea pe post de bluze/topuri, si nimeni nici nu si-a dat seama ca acelea erau fuste si nu bluze.

Imi mai place sa port anumite rochii in combinatie cu pantaloni; este o combinatie mai excentrica, si am apelat pana acum la rochii mini ca sa creez un astfel de outfit, iar rochiile pot trece drept topuri/bluze mai lungi daca le combin cu pantaloni.

Cateodata ma las inspirata de garderoba sotului meu si port tricouri si camasi de-ale lui; am facut-o pana acum de mai multe ori. La fel ca si in cazul fustelor purtate pe post de topuri/bluze, cand am purtat camasile si tricourile sotului, le-am purtat in asa fel incat nimeni nu si-a dat seama ca acelea sunt haine barbatesti si nu hainele mele. Am prezentat pe blog pana acum doua din aceste tinute inspirate de garderoba sotului, The Boyfriend Shirt Look si The Boyfriend T-Shirt Look. Iata si doua poze cum am facut-o.
The Boyfriend Shirt look
The Boyfriend T-Shirt look
Avantajul cel mai mare in a purta unele haine in afara scopului lor original este ca niciodata nu porti aceeasi haina de doua ori la fel. Pune-ti la contributie imaginatia si creativitatea, si vei purta o tinuta diferita in fiecare zi, fara sa trebuiasca sa-ti cumperi haine noi in fiecare zi.

Fetele care au scris despre cele 3 secrete feminine sunt:
Beatris - Beauty and a Twist
Adela - News on Beauty
Ioana - Be Purrfect
Cosmina - Cossa’s Blog
Petronela - My Butterfly
Monica - Monica’s Beauty in 5 Minutes
Oana - Unghiutze Colorate, Happy Nails
Aly - Makeup Swan
Madalina - Departamentul de Beauty
Camelia - Beauty Story
Coco - Like it or not

Am preluat lista de la Coco, care a postat articolul ei despre cele 3 secrete feminine ieri, 6 mai, in ideea ca lista ei de bloggerite care au impartasit cele 3 secrete ale lor este cea mai updatata.

Urmariti hashtagul #3SecreteFeminine pentru a descoperi mai multe secrete!

Photo credit: Victoria West

24 comments:

  1. multumim, chiar sunt de acord cu toate 3 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna Coco, ma bucur sa te vad, si sper ca aceste secrete sa fie utile pentru cititoare. :)
      Sa ai o duminica frumoasa (cat a mai ramas din ea)!
      Xoxo,

      Delete
  2. Si eu am facut de foarte multe taguri...imi place ca te descoperi pe tine si impartasesti si cu alte persoane ceea ce iti place.Si eu am folosit sapun hand-made miroase foarte frumos si nu sunt ca cele din comert....dar pacat ca incaa nu m-am bagat sa le fac eu ,din cate am citit nu e foarte greu de preparat.Iar tinutele prezentate chiar te avantajeaza ,sunt de aceeasi parere cu tine sa nu iti cumperi haine mereu si sa le asortezi dupa cum iti vine..Cred ca o sa fac si eu acest tag

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna Violeta multumesc pentru vizita. Cu siguranta, te incurajez sa faci acest tag, in felul acesta vom invata mai multe una de la alta. :)
      Chestia cu fabricarea sapunurilor este grozava daca incepi sa o faci, eu am doua persoane in lista mea de Facebook care fac sapunuri hand-made, am comandat la unul dintre ei si acele sapunuri imi vor fi trimise in curand in Canada, de-abia astept sa le primesc.

      Delete
  3. Such a lovely post, you look great! Would you like to follow each other?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Styleofblonde, welcome to my blog if this is your first time here, thanks for stopping by and for leaving a comment, please come again. :)
      Yes I would like to, I'll check out your blog.
      Xoxo, Victoria

      Delete
    2. I just followed your blog back via GFC! Have a great day :)

      Delete
    3. Thank you Styleofblonde, appreciate your support.
      Have a great day too!
      Xoxo,

      Delete
  4. beautiful blog!!!

    http://itsmeieva.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Ieva, welcome to my blog if this is your first time here, thanks for stopping by and for leaving a comment, please come again. :)
      Enjoy your day!
      Victoria

      Delete
  5. Love your both outfit, you look gorgeous, thank you for sharing!!!

    xxx

    www.noragouma.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Nora, appreciate your feedback.
      Hope to see you again soon!
      Xoxo,

      Delete
  6. Nice post dear! :) I like your outfits and the products seem nice :)

    mystylishcorner.blogspot.ba

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you darling, great seeing you again. :)
      Have a great day!
      Xoxo,

      Delete
  7. Imi plac secretele impartasite de tine, si eu am o tendinta catre sapunurile naturale. Pup!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna Butterfly, ma bucur sa te vad, multumesc pentru vizita. :)
      Ma bucur ca Ana Maria a avut o idee atat de grozava si ne-a convins sa intram in acest joc, in felul acesta am invatat atat de multe una de la cealalta. :)
      Sa ai o zi frumoasa!
      Xoxo,

      Delete
  8. I love argain oil for my hair. Those soaps looks so cute. Loving both of your looks, the casual yet chic one and the black stylish one. Happy Tuesday, doll.
    xox
    Lenya
    FashionDreams&Lifestyle

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Lenya, glad to see you. Thanks for stopping by. I absolutely love argan oil for hair, it's so great, and it's got so many benefits!
      I also have a sweet spot for those natural organic hand-made soaps. :)
      Thanks for your kind comment.
      Happy Tuesday to you as well!
      Xoxo, Victoria

      Delete
  9. Oh very great style!
    By the way I love it the Argan oil!
    xx

    www.sakuranko.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Sakuranko for your visit, and welcome to my blog if this is your first time here, please come again. :)
      Argan oil is great!
      Have a great day!
      Xoxo,

      Delete
  10. Foarte bune alegerile tale! Te pup draga mea!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc Camelia!
      Ma bucur sa te vad, te pup si eu. :)

      Delete
  11. fiecare avem secrete si de fapt orice femeie e un univers secretos intreg. uleiul de argan !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc pentru vizita si comentariu Stela.
      Sa ai o saptamana minunata!

      Delete

Thank you for your comments!