Saturday, April 10, 2021

Produse terminate – Empties, 2021 (Ingrijirea tenului, machiaj, parfumuri, diverse)

Articolul de astazi este ultima parte a seriei Produse terminate – Empties pentru inceputul acestui an, in care voi scrie despre produsele de ingrijire a tenului, machiaj, parfumuri si produse diverse pe care le-am folosit in ultimii doi ani -- aproximativ 60 de produse. Sper ca v-au placut cele doua articole precedente ale mele in care am scris despre celelalte empties, produse pentru ingrijirea parului si a corpului.
Asadar, sa trecem la produsele de astazi -- creme pentru fata, lotiuni tonice, ape micelare, serumuri pentru fata, servetele demachiante, parfumuri, mostre, rujuri, rimeluri, lipglossuri, si altele. 

Voi incepe cu produsele pentru ingrijirea tenului.
Produse pentru ingrijirea tenului, diferite branduri
Lotiune tonica purificatoare Nivea, 200 ml, fabricata in Germania. Este un produs preferat de-al meu si l-am cumparat de multe ori in trecut, ba chiar il folosesc si in prezent. Este o lotiune pentru ten combinat spre gras, tonifica si reduce excesul de sebum, si imi da o senzatie de prospetime atunci cand o folosesc. 

Lotiune tonica Simple, 56 ml, fabricata in SUA; pentru piele sensibila. A fost o lotiune buna care mi-a priit, delicata cu tenul. 

Demachiant pentru ochi si machiaj Clinique, fabricat in Anglia. O perioada am fost abonata la o cutie lunara de frumusete Topbox, si am primit acest demachiant in cutia de frumusete. A fost un demachiant foarte bun, l-as mai folosi. 

Masca de fata reparatorie cu iaurt LaNeige, 20 ml, fabricata in Korea de Sud. Un alt produs pe care l-am primit in cutia mea de frumusete Topbox. Mirosul de iaurt a fost atat de delicios incat imi venea sa o mananc. 😊

Crema pentru fata de zi Indigena cu ceai de Labrador, 15 ml, fabricata in Canada. Am cunoscut brandul canadian Indigena la un eveniment monden din Toronto acum un an si ceva, am primit atunci un set de 5 produse Indigena pentru ingrijiera tenului -- crema de zi, crema de noapte, lotiune pentru fata de zi, crema pentru ochi, scrub pentru buze. 

Crema pentru ochi Indigena cu petale de trandafir, 15 ml, fabricata in Canada. Asadar, am terminat deja aceste doua produse din setul Indigena; in pezent folosesc lotiunea de zi, si mai am crema de noapte si scrubul pentru buze. 

Gel de spalat pentru fata Clean & Clear, 226 ml. Este un gel de spalat pentru ten gras, cu efect astringent; produsele astringente pentru curatarea tenului sunt cele mai eficiente pentru mine, avand in vedere ca am ten normal spre gras.
Produse pentru ingrijirea tenului Biossance, serum pentru fata BVLGARI
Urmatoarele trei produse fac parte din gama pentru ten Biossance cu care am facut cunostinta la un eveniment monden din Toronto acum doi ani si ceva; le-am folosit in timpul rutinei mele de ingrijire a tenului dimineata si seara.

Ulei pentru ten Biossance cu trandafir si vitamina C, 30 ml, fabricat in SUA, pentru toate tipurile de ten -- un ulei cu efect de iluminare si fermitate a tenului, care se aplica prin masare (cateva picaturi), dupa curatarea tenului. De obicei il aplicam dupa lotiunea tonica, inainte sa aplic crema de fata.

Gel pentru ochi Biossance, 15 ml, fabricat in SUA. 

Serum pentru ten Biossance, 10 ml, fabricat in SUA. Il foloseam dupa curatare -- mai intai aplicam uleiul despre care spuneam mai sus (dupa toner), urmat de acest serum, urmat de crema de ten, urmat de gelul de ochi Biossance. Acest serum pentru ten s-a terminat mai repede decat uleiul, fiind un recipient mai mic; si dupa aceea am continuat rutina fara acest serum -- curatarea tenului, toner, uleiul Biossance, crema de zi, gelul de ochi Biossance. 

Serum pentru fata BVLGARI, 3 ml, fabricat in Elvetia -- a fost o mostra si mi-a ajuns pentru cateva aplicatii, am aplicat acest serum pentru fata dupa curatare (dupa toner) si inainte de aplicarea cremei de fata, dimineata si seara. N-a fost suficient sa vad un rezultat exceptional, dar la prima impresie a fost un produs bun.
Produse pentru ingrijirea tenului Viorica (Moldova)
Cele patru produse pentru ingrijirea tenului din poza de mai sus sunt produse Viorica Cosmetics (le-am primit), un brand de frumusete din Moldova, fabricate in Moldova. 

Lotiune tonica regeneranta pe baza de spirulina, 200 ml, pentru toate tipurile de ten. Contine si colagen marin, precum si extract de castravete. Curata eficient pielea de impuritati si resturi de machiaj, tonifica pielea, imbunatateste textura si culoarea tenului, hraneste pielea cu vitamine, previne imbatranirea prematura a tenului. 

Apa micelara antioxidanta cu struguri, 150 ml, pentru ten sensibil, cu efect de extrahidratare si regenerare a pielii. Curata perfect, hidrateaza tenul si pielea gatului, stimuleaza regenerarea celulelor, incetineste procesul de imbatranire a tenului, ofera tenului o senzatie de prospetime si un aspect radiant. Extractul de frunze de vita de vie si struguri are proprietati antioxidante excelente, reduce oboseala si confera elasticitate pielii; precum si un efect suplimentar de emoliere, cicatrizare si calmare a tenului. 

Crema antioxidanta de zi cu struguri, 50 ml, pentru toate tipurile de ten, cu efect de extrahidratare si lifting. Compozitia cu struguri si frunze de vita de vie din acest produs ajuta la combaterea ridurilor si semnelor de oboseala, conferind tenului un aspect mai neted, mai elastic, mai tanar si mai stralucitor. 

Crema regeneranta si nutritiva de noapte, 50 ml, pentru toate tipurile de ten, ajuta la mentinerea aspectului tanar si sanatos al tenului.
Benzi de curatare pentru nas, serum pentru sprancene, mostre
Alte produse pentru ingrijirea tenului. 

Benzi de curatare cu carbon pentru nas, cate 3 benzi in pachetel. Se aplica pe nas dupa curatarea tenului, se lasa 10 minute, dupa care se scoate. Curata punctele negre si deschide porii. 

Crema hidratanta de zi Cabernet Collection cu vin, 3 g (mostra). 

Lotiune pentru maini si corp Adore Cosmetics (mostra), eram odata la mall si un omulet care facea reclama la aceste produse in fata magazinului mi-a dat o mostra. Am incercat-o acasa dupa aceea, am aplicat-o pe maini, si mi-a placut. Mi-a ramas si acum in memorie efectul delicat al lotiunii; cel mai mult imi plac acele creme si lotiuni pentru maini care se absorb usor si rapid in piele, fara sa lase o senzatie de gras, si aceasta lotiune este exact asa. 

Serum pentru sprancene, 7 ml, fabricat in SUA. L-am folosit dimineata si seara ca parte din rutina in ingrijire a tenului, dupa crema de fata si crema sau gelul de ochi.
Servetele demachiante umede, diferite branduri
Trec la servetele demachiante umede. 

Servetele demachiante cu saruri de la Marea Moarta, 60 bucati, au fost foarte bune, curata bine, mi-au placut, le-as mai cumpara din nou. 

Servetele demachiante cu colagen, 60 bucati. Acestea in schimb n-au fost la fel de bune, nu curatau bine, aveam senzatia ca servetelele nu erau destul de umede si imbibate cu lotiune demachianta incat sa demachieze in mod eficient, n-o sa le mai cumpar. 

Servetele demachiante cu colagen si vitamina E, 30 bucati, fabricate in Korea de Sud, le-am cumparat de la Winners. Au formula anti-aging, si au fost ok, curata bine, mi-au placut, destul de bune. 

Servetele demachiante cu aloe vera si vitamine, 30 bucati. Nu au fost grozave, nu mi-au placut, imi dadeau senzatie de zgariere a pielii, n-o sa le mai folosesc. 

Servetele demachiante Garnier, 25 bucati. Acestea au fost preferatele mele dintre toate, o sa le mai cumpar pe viitor.
Parfumuri, diferite branduri
Trec la parfumuri -- le-am primit pe majoritatea dintre ele.

Davidoff Cool Water, 100 ml, tester, apa de toaleta, fabricat in Franta (l-am primit). Este un parfum fresh, de vara, unul din preferatele mele. Cand l-am primit acum doi ani, era luna mai, o perioada perfecta a anului sa folosesc acest parfum, chiar la inceputul verii, si m-am bucurat din plin de acest parfum pe parcursul acelei veri, pana cand l-am terminat. De altfel, nu este prima oara cand am avut Davidoff Cool Water -- prima oara l-am avut in 2006, l-am primit in acel an de ziua mea. De obicei nu prefer sa folosesc acelasi parfum de doua ori, decat cu unele exceptii, sau daca au trecut mai multi ani intre prima si a doua folosire incat sa-mi fie dor sa folosesc din nou un parfum care mi-a placut prima oara. A fost si cazul acestui parfum -- cand l-am folosit prima oara in 2006, m-a incantat si mi-a placut foarte mult, dar nu voiam neaparat sa-l cumpar din nou in curand, ci mai degraba imi doream diversitate parfumerica si voiam sa incerc alte parfumuri. Sunt atat de multe parfumuri faine pe piata pe care as vrea sa le descopar si sa le incerc, incat nu sunt atrasa de ideea sa folosesc tot timpul acelasi parfum ca un parfum semnatura, asa cum procedeaza unele femei, ci mai degraba sa ma bucur de unul nou de fiecare data. A doua oara am folosit Davidoff Cool Water in 2019 -- avand in vedere ca au trecut 13 ani de la prima folosire, m-am bucurat sa-l redescopar, caci a fost un parfum care a devenit un preferat de-al meu de prima oara, si a doua folosire a meritat din plin pentru mine. 

English Rose by Yardley London, 50 ml, apa de toaleta, fabricat in Anglia. L-am primit la un eveniment monden sau altul in Toronto, acum cativa ani. Este un parfum foarte discret, potrivit pentru ocazii de zi, ocazii de business. L-am folosit cel mai mult ca parfum zilnic la job, si in general l-am preferat pentru ocazii cand aveam nevoie de un parfum discret, de exemplu cand aveam meetinguri de business, petreceam mult timp aproape de alti oameni (in aceeasi sala de meeting, la aceeasi masa). Parfumurile mai expresive le prefer pentru petreceri si alte ocazii speciale, dar un parfum discret ca acesta este perfect atunci cand lucrezi cu oameni care ar putea fi sensibili la parfumuri mai intense sau mai expresive. 

Neiges by Lise Watier, 10 ml, apa de toaleta roll-on, fabricat in Canada -- un alt parfum pe care l-am primit la unul din evenimentele mondene pe care le-am frecventat la Toronto de-a lungul anilor. Este un parfum discret si delicat; l-am purtat cel mai mult on-the-go, avand in vedere ca este varianta mini, roll-on, usor de aplicat, usor de purtat in poseta. Lise Watier este un brand de frumusete canadian, cu sediul central la Montreal, si in afara de acest parfum, am folosit si alte produse cosmetice de machiaj de la aceasta firma, cum ar fi rujuri, creioane dermatografe, etc. Madame Lise Watier este fondatoarea brandului de frumusete Lise Watier. 

Angel Muse by Thierry Mugler, 5 ml (mostra), apa de parfum. Acum cativa ani am primit de la John un perfume sampler -- un set de mostre de parfumuri care are scopul sa incerci un numar de parfumuri, de exemplu 7 mostre, sau 10. Un astfel de sampler contine si un certificat cadou pentru un parfum in marimea standard (30 ml sau 50 ml), iar samplerul iti da posibilitatea sa te hotarasti care din cele 7 parfumuri iti place cel mai mult, si pe urma mergi la magazinul de frumusete de unde a fost cumparat samplerul, si cu acel certificat cadou cumperi parfumul ales in marimea standard. Acest mini-parfum Angel Muse by Thierry Mugler a fost una din cele 7 mostre din set, iar parfumul pe care l-am ales atunci in marimea standard a fost L'Eau d'Issey Pure by Issey Miyake. Dar bineinteles ca m-am bucurat si de celelalte 6 mostre. Angel Muse by Thierry Mugler este un parfum elegant, pentru ocazii de seara, cum ar fi petreceri. Un alt atu al acestor mini-parfumuri dintr-un set de mostre este comoditatea de a avea unul in poseta, si usurinta cu care poti sa il folosesti atunci cand esti on the go sau in vacanta, incat sa nu trebuiasca sa iei cu tine in valiza sticla de 50 sau 100 ml. 

Eros pour Femme by Versace, 5 ml (mostra), apa de toaleta -- o alta mostra din acel sampler de parfumuri despre care spuneam mai sus. Eros pour Femme by Versace este un parfum cu o aroma proaspata de vara, care ma transporta cu gandul la Roma in lunile fierbinti ale verii, cand cutreieri capitala italiana si vizitezi monumentele istorice cum ar fi Colosseum.
Parfum The Body Shop Black Musk
Un alt parfum pe care l-am folosit in ultimii doi ani a fost The Body Shop Black Musk, 50 ml, apa de parfum, fabricat in Franta. A fost a doua oara cand l-am cumparat, la scurt timp dupa ce am terminat prima sticluta. Este unul din putinele parfumuri pe care l-am folosit pana acum de doua ori, caci de obicei prefer de fiecare data sa incerc un parfum nou, dupa cum mentionam mai sus. Acest parfum mi-a placut atat de mult prima oara, incat m-am hotarat sa-l mai cumpar o data. Este un parfum cu mosc, si in general apreciez parfumurile cu mosc. De asemenea, imi plac foarte mult produsele The Body Shop, iar colectia lor cu mosc alb si mosc negru este colectia mea preferata de la The Body Shop. Gasesc ca acest parfum este unul reusit, mi-aduc aminte de buzzul pe care l-a creat in blogosfera de frumusete acum cativa ani cand a aparut prima oara, ceea ce m-a inspirat si pe mine sa mi-l iau de doua ori pana acum, si nu am regretat ca l-am luat.
Uleiuri esentiale, diferite branduri
Urmatoarea categorie de produse despre care vreau sa scriu -- uleiuri esentiale. Pentru mine uleiurile esentiale sunt un substitut pentru parfumuri atunci cand nu pot purta parfumuri, de exemplu daca sunt in compania unor persoane sensibile sau alergice la parfumuri. Intr-o perioada am avut doi colegi la job sensibili la parfumuri. Una din colege, desi iubitoare si ea de parfumuri, ca orice femeie, la un moment dat a dezvoltat o sensibilitate la parfumuri din cauza tratamentului de cancer prin care tocmai trecuse. Cand lucram impreuna, evitam sa port parfumuri, stiind de noua ei sensibilitate, si in loc de parfumuri foloseam uleiuri esentiale care erau mult mai discrete si care nu o deranjau la fel ca parfumurile. In acea perioada purtam parfumuri la job doar in zilele cand stiam ca ea nu era la birou, de exemplu cand era in vacanta sau avea o zi libera. Acestea sunt uleiurile esentiale pe care le-am folosit in ultimii doi ani. Patru dintre ele au fost cadouri de la diferite branduri in timpul diferitelor evenimente mondene pe care le-am frecventat la Toronto in ultimii ani, si unul l-am cumparat eu. 

Ulei esential Barefoot Venus cu argan si piper roz, 8 ml, fabricat in Canada. Barefoot Venus este un brand canadian de frumusete, cu sediul central la Vancouver. Selectia lor de produse de ingrijire include produse pentru baie, pentru maini, pentru corp, pentru buze. In afara de uleiuri esentiale, am folosit si geluri de dus de la ei, sunt grozave. 

Ulei esential Barefoot Venus cu argan si zahar, 8 ml, fabricat in Canada. 

Ulei esential Godess Garden cu levantica. Acesta este singurul ulei din cele cinci din poza de mai sus pe care l-am cumparat eu insami (de la Winners), caci le-am primit pe celelalte patru. Levantica este una din aromele mele preferate cand vine vorba despre uleiuri esentiale, si apreciez produsele cu aroma de levantica pentru efectul sau calmant. 

Ulei esential Joy de la Helen + Hildegard, 10 ml, handmade in Toronto. Helen + Hildegrad este un brand de frumusete din Toronto, produse de frumusete si ingrijire handmade. Printre ingredientele acestui ulei esential se numara bergamot, grapefruit, lemn de santal, jojoba, ulei de floarea soarelui. 

Ulei esential Olistica pentru iarna, de asemenea handmade. L-am primit chiar de la creatorul sau (impreuna cu alte produse din aceeasi colectie), un reflexoterapeut din Toronto.
Rujuri, lipglossuri, creion de buze, balsam de buze -- diferite branduri
Trec la produse de machiaj, si anume rujuri si lipglossuri. 

Lipgloss Mary Kay, nuanta Enchanted Mauve, l-am primit la un eveniment monden din Toronto. 

Lipgloss Smashbox, 8 ml, l-am primit in cutia mea de frumusete Topbox la care am fost abonata mai demult. A avut o rezistenta pe buze mai ridicata fata de alte rujuri si lipglossuri, si dintre toate lipglossurile pe care vi le prezint astazi, acesta a fost preferatul meu. 

Lipgloss NYX Butter Gloss, 8 ml. 

Ruj-creion rosu Be a Bombshell, 2.5 g. L-am primit in cutia mea lunara de frumusete Topbox la care am fost abonata mai demult. Desi nu imi aduc aminte neaparat daca a fost un ruj foarte bun sau rezistent la transfer (ca a trecut deja mai mult timp de cand l-am consumat, poate mai mult de un an, avand in vedere ca acest articol Empties cuprinde produse consumate in ultimii doi ani si ceva), mi-a placut in schimb usurinta cu care se aplica, lip and go. Este genul de ruj confortabil pe care il aplici rapid cand te grabesti si poti sa pleci, ceea ce este foarte convenabil pentru stilul meu de viata foarte ocupat de working mom. 

Ruj Rimmel London, nuanta 036 Kiss. A fost rujul meu semnatura timp de cativa ani, my signature lipstick. Mi-a placut cand l-am descoperit la raionul de cosmetice, acum vreo 7 ani, si de atunci l-am cumparat de multe ori. Cateodata cumparam mai mult de unul, ca sa le am la indemana tot timpul -- in baie, in masina, la birou. Ceea ce mi-a placut la acest ruj este culoarea, pigmentul foarte intens, si faptul ca se aplica usor. Sunt o femeie foarte ocupata, cu job full-time, copil de crescut, casa de ingrijit, inainte de pandemie petreceam mult timp in trafic (ca acum lucrez de acasa), si de obicei cautam metode de machiaj si ingrijire cele mai eficiente si care imi luau cel mai putin timp. Acest ruj se incadra perfect in rutina mea foarte ocupata si mereu grabita, incat a devenit rujul meu semnatura pentru o perioada indelungata de timp. Un alt lucru care mi-a placut la acest ruj este ca atunci cand mergeam la farmacie/drugstore/supermarket sa-mi iau un ruj nou, nu trebuia sa petrec mult timp sa-mi aleg rujul, ci il inhatam pe acesta de pe raft, pentru ca ii stiam numele si codul, ceea ce iarasi imi salva timp in perioada pre-pandemica, eterna mea problema de locuitoare in America de Nord unde totul se misca de o suta de ori mai repede decat in restul lumii si trebuie sa tinem pasul cu aceasta miscare a lucrurilor atat de rapida, altfel ramanem pe dinafara. Noroc ca acum de cand cu Corona stilul de viata si-a mai incetinit pasul, pentru toata lumea. Un singur downside are acest ruj, nu este rezistent, si trebuia sa-l aplic des. Dar nu m-a deranjat, l-am apreciat pentru celelalte calitati ale sale. Rujul care face parte din povestea de azi este ultimul Rimmel Kiss pe care l-am folosit, nu l-am mai cumparat din nou dupa ce l-am consumat. Dupa ani de zile in care l-am folosit zilnic m-am plictisit de el, acum prefer alte rujuri, nu neaparat un ruj care sa devina "semnatura mea", ci prefer sa explorez acum alte branduri, alte nuante. 

Creion contur pentru buze Estate, l-am primit in cutia mea lunara de frumusete Topbox pe care am mentionat-o mai sus.

Balsam de buze Viora cu cirese si vanilie, fabricat in Canada, l-am primit la un eveniment monden din Toronto. L-am purtat mereu in geanta, pana cand l-am terminat, incat i s-a uzat si ambalajul, dupa cum se vede in poza.
Rimeluri, diferite branduri
Urmatoarea categorie de produse cosmetice si machiaj -- rimeluri. Trei din aceste rimeluri le-am primit in cutia mea lunara de frumusete Topbox, iar Maybelline l-am cumparat din comert. Toate patru au fost ok, desi trebuie sa marturisesc ca a trecut deja mai mult timp de cand le-am folosit, si nu mai tin minte neaparat ce efect au avut, cu exactitate. 

Rimel Medusa's Makeup Witch Lash, 12 ml. 

Rimel pentru volum Benefit Bad Gal Bang, 3 g, fabricat in Franta. 

Rimel Maybelline New York, The Falsies Volume Express, 7.1 ml. 

Rimel Troublemaker, 2.5 g.
Oje, pudra blonzer, blush -- diferite branduri
Alte produse cosmetice si de machiaj -- oje, bronzer, blush. 

Oja Revlon, Colorstay Gel Envy, 11.7 ml, fabricata in SUA. Am primit-o de la o prietena. A fost grozava si mi-a placut foarte mult. 

Oja China Glaze, 14 ml, fabricata in SUA. Am primit-o in cutia mea lunara de frumusete Topbox. O alta oja grozava care mi-a placut foarte mult. Compozitia cu argila si hardeners o facea sa fie foarte rezistenta, cu o textura argiloasa neteda, incat nu mai avea nevoie de lac transparent de unghii de asupra ojei asa cum procedez cu alte oje. China Glaze este unul din brandurile mele preferate de oje. 

Pudra bronzer Benefit Hoopla, 8 g, fabricata in SUA. 

Blush L. A. Colors, nuanta Pink Plush.
Produse diverse
Si ultima categorie de produse prezentate in articolul de astazi -- produse diverse. 

Mist aromaterapeutic pentru perne cu levantica Serenity, 118 ml, fabricat in SUA. L-am cumparat de la Winners, si imi place sa am tot timpul cate un mist din acesta pentru perne in dormitor. Il mai folosesc pentru haine, ca pe un parfum pentru haine. Este un produs grozav, ma ajuta sa dorm mai bine datorita efectului calmant al levanticii cand il aplic pe perne, precum si efectul placut de prospetime. 

Deodorant pentru camera cu levantica si musetel LUV Fresh, 141 g. Imi place sa folosesc deodorante din acestea pentru casa, si uneori folosesc mai multe in acelasi timp, in diferite incaperi ale casei. Este un deodorant destul de aromat si puternic, incat nu e nevoie sa le am cate unul chiar in fiecare camera. De exemplu, daca folosesc unul in living, nu mai trebuie sa pun si unul in bucatarie. 

Atat pentru astazi, dragele mele prietene. Ati folosit vreunul din aceste produse, v-au placut? 

Sa aveti in continuare un weekend frumos. 

Photos credit: Victoria West.

1 comment:

Thank you for your comments!