Friday, February 05, 2016

Review: Samponul uscat Batiste

Astazi as vrea sa fac un review samponului uscat Batiste, un produs fabricat in Marea Britanie, actualmente senzatia blogurilor de frumusete. Mi l-am luat vara trecuta, in iunie, inca il mai am, ultima oara l-am folosit weekendul trecut, si in articolul de astazi voi descrie impresiile pe care le-am avut in urma utilizarii acestui produs, atat de apreciat de cele care il folosesc.
Prima oara am auzit de el de la Andreea Balaban, in unul din video-urile ei. Ma interesa demult sa gasesc un sampon uscat, dar nu cunosteam nici un brand care le produce, si a naibii ca nici timp sa scotocesc internetul nu aveam. Noroc de Andreea cu videoclipurile ei – cand a vorbit despre acest sampon pe blogul ei, mi-am facut imediat o nota mentala sa-mi iau si eu. Andreea a fost foarte incantata de acest sampon, ceea ce m-a convins si pe mine sa-mi iau unul. Nu stiam unde se comercializeaza, dar din fiericire am dat peste el absolut intamplator -- eram intr-o vineri seara la cumparaturi la HomeSense, l-am vazut pe raftul cu produse pentru ingrijirea parului, si imediat l-am pus in cos. Mi-am luat varianta XXL Volume. Erau trei sampoane Batiste pe raft la HomeSense, si primul meu impuls a fost sa mi le iau pe toate trei, "ca sa fie acolo"; dar pana la urma m-am gandit ca n-are rost sa ma grabesc si sa-mi iau atat de multe deodata, ci mai bine imi iau unul ca sa-l testez, sa vad daca imi place, si daca da, imi mai iau pe viitor.

L-am incercat a doua zi dimineata, sambata. In acea vineri seara nu m-am spalat pe cap (de obicei ma spal pe cap in fiecare zi), pentru ca ma gandeam ca o sa vreau sa-l incerc sambata, sa-l testez, sa vad cum este, cum functioneaza. Sambata dimineata eu si familia mea voiam sa facem o iesire la un muzeu de aviatie, si in timp ce ma pregateam pentru plecare, am testat si samponul.

Iata descrierea produsului:

Batiste Dry Shampoo XXL Volume is perfect for use between washes when you want amazing volume. A quick burst revitalises hair, removes excess grease and gives you ultimate volume, body and texture, making any style no-fuss with no need to backcomb!

How to use it
Shake vigorously before use. Keeping nozzle about 30 cm from hair, spray into roots. Massage through with fingertips. Brush and style.

Dupa ce l-am folosit, iata ce am constatat. Batiste da un volum grozav parului, si mai ales il face sa arate curat, (aproape) ca dupa spalat. Eu am parul gras si ma spal pe cap in fiecare zi, si atunci cand l-am testat prima oara ma gandeam ca daca as putea sa-mi schimb rutina sa ma spal pe cap o data la doua zile, iar intre doua spalari sa folosesc samponul Batise, pentru mine ar fi super, merita cu prisosinta sa il am in baie. Are o singura mica problema, nu grava ce-i drept -- cand il sprayezi, pudra aia se aseaza alba pe par, si imediat dupa sprayere arati ca si cum ai avea faina in cap. Dar daca perii parul, albeata pudrei se disperseaza si nu mai ai aspectul ala de faina in par. Iar volumul pe care il da -- WOW! Deci merita folosit, fara indoiala.

Atunci cand l-am cumparat vara trecuta, vorbeam cu o prietena despre acest sampon si dansa mi-a spus ca a incercat mai multe feluri de sampoane din astea uscate din comert, printre care Herbal Essences si Pantene, si acestea aveau o problema cu orificiul de sprayere, si anume dupa un timp acel orificiu se infunda, ceea ce facea utilizarea samponului imposibila. Speram ca Batiste nu va avea aceasta problema la fel ca unele sampoane massmarket, si din fericire, asa si s-a dovedit -- pana acum n-a avut nicio problema cu el, si functioneaza perfect.

Desi la inceput am fost tentata sa folosesc Batiste intre doua spalari, astfel incat sa-mi schimb rutina spalarii pe cap si sa nu ma mai spal pe cap in fiecare zi, trebuie sa spun ca pana la urma mi-am pastrat rutina de ingrijire a parului exact la fel, fara sa schimb nimic, adica sa ma spal pe cap in fiecare zi la fel cum o faceam si inainte, si sa folosesc Batiste doar pentru situatii de urgenta. De altfel, chiar acesta si este conceptul samponului uscat Batiste -- este menit doar pentru urgente, atunci cand n-ai avut timp sa te speli pe cap si cu acest produs iti revitalizezi parul pentru un scurt timp, pana cand poti sa ajungi la dus; dar nu este conceput pentru utilizare de rutina, si nicidecum nu este conceput pentru a rari ingrijirea parului. Parul trebuie spalat atunci cand este murdar, si frecventa spalarii parului este diferita de la o persoana la alta, in functie de tipul de par -- pentru mine e in fiecare zi, pentru altcineva poate fi o data la doua zile, sau la trei, sau o data pe saptamana, etc.

Cel mai mult mi-a folosit sa il am la indemana vara trecuta, in timpul vacantei road trip pe care am facut-o in august. Eu si John avem o casa mobila, si ultima noastra vacanta a fost o calatorie prin Canada si America timp de o saptamana cu RV-ul. Dusul si apa calda sunt perfect functionale in casa noastra mobila si am putut sa facem dus ca acasa, dar presiunea la apa nu este la fel de mare ca in baia de acasa. In timpul acestei calatorii cand faceam dus, nu m-am spalat si pe cap in fiecare zi, ci o data la doua zile, din cauza presiunii scazute la apa, care a facut spalatul pe cap mai dificil ca de obicei. Ei bine, samponul uscat Batiste mi-a prins foarte bine in aceasta vacanta, cand m-am spalat pe cap la doua zile, si intre spalari foloseam Batiste. Asa ca daca mergeti in vacanta cu rulota, unde presiunea la apa e mult mai scazuta, sau daca mergeti pur si simplu intr-o vacanta mai rustica (o cabana in creierii muntilor, cu conditii mai modeste si cu stele mai putine), samponul uscat Batiste va fi o comoara in geanta voastra de voiaj.

Iata si careva poze in care puteti sa vedeti cum arata parul meu, tratat cu samponul uscat Batiste. In primele doua poze, cu parul lasat liber, sunt la muzeul de aviatie din Hamilton pe care l-am vizitat vara trecuta; a fost prima oara cand am incercat samponul Batiste.
In urmatoarele doua poze sunt in Statele Unite, la Sault Sainte Marie (statul Michigan), in timpul vacantei road trip despre care va spuneam mai sus; parul prins in pony tail de data aceasta.
Inca mai am samponul in baie, am consumat pana acum aproximativ jumatate de continut, si l-am folosit doar pentru situatii de urgenta, si nu pentru ingrijirea de rutina a parului. Acum ma bucur ca n-am cumparat trei tuburi, ci numai unul -- probabil va mai dura cateva luni pana cand il voi consuma de tot. Dar sunt incantata de el, si cu siguranta il voi mai lua, va fi prezent in baia mea tot timpul.

Voi ce parere aveti despre acest produs? Il folositi, va place?

Sa aveti un weekend fantastic!

Photo credit: Victoria West

2 comments:

  1. eu am scris demult,il stiu demult. folosesc si eu,mai rar. intre timp am descoperit unul bun de la DM , stiu ca la voi nu sunt magazine DM .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu cred ca sunt magazine DM la noi, cel putin n-am auzit. Si eu il folosesc de vara trecuta dar de-abia acum m-am hotarat sa-i scriu un review. Poate pe viitor o sa incerc si altele, dar Batiste chiar imi place si deocamdata raman la acesta.

      Delete

Thank you for your comments!