Tuesday, July 05, 2016

Refashion – Black and Turquoise

N-am mai scris demult o poveste de refashion, adica de vreo 3 luni, si m-am gandit ca este cazul sa readuc aceasta rubrica in atentia voastra cu o noua experienta de reconditionare. Aveam in garderoba aceasta bluza neagra in dantela.
Am primit-o cadou de la o colega de serviciu, in 2012 sau 2013 sa fie, ca nu mai tin minte exact, acea colega despre care v-am spus in alte ocazii ca ii place sa-mi faca diferite cadouri. Iata si un close-up al bluzei, ca sa vedeti dantela mai bine.
Ceea ce apreciez la aceasta bluza este faptul ca e fabricata in America. Este o bluza vintage, caci acest brand Gemilli a fost creat in Statele Unite la inceputul anilor ’90, si din pacate a avut o viata foarte scurta, pana in 1993-1994. Daca brandul “a murit” in 1994, asta inseamna ca bluza are mai mult de 20 de ani. De asemenea, ceea ce imi place la aceasta bluza este faptul ca e in dantela, un material pe care il apreciez foarte mult. Am mai multe piese in dantela in garderoba, printre care o fusta neagra, o rochie bleumarin, o rochie culoarea untului si o bluza alba.

Am primit cadoul din partea colegei mele cu drag, si am purtat bluza de cateva ori, iar dupa un timp am observat ca i s-au lalait manecile, si m-am gandit ca pot sa o salvez prin a-i schimba designul – m-am hotarat sa-i tai manecile si sa o fac o bluza cu maneci scurte. Am taiat manecile asa.
Am pastrat manecile taiate pentru alte refashion-uri – dantela pretioasa!
Am cusut marginile manecilor de mana, avand in vedere ca aveam de a face cu un material atat de delicat, si n-am pus-o la masina de cusut ca sa nu o ruinez. Iata si un close-up cum am cusut manecile.
Am calcat bluza, am insistat la cusaturile manecilor, si iata ce mi-a iesit in final.
Am purtat bluza la un show de aviatie de la Trenton, o ora distanta la Est de Whitby, acum doua weekenduri. La Trenton exita un aeroport, un muzeu al aviatiei (pe care l-am vizitat in 2007), si show-ul s-a desfasurat pe teritoriul aeroportului. Bluza in dantela fiind transparenta, am purtat-o cu un top negru pe dedesupt.
Poza aceasta ne-a facut-o Alex. :)
Eu si Alex ne faceam poza unul altuia in acelasi timp. :)
Sa va spun cateva cuvinte si despre restul tinutei – pantalonii capri sunt blugi Lee, pe care i-am descoperit intr-un magazin thrift din Courtice, despre care v-am spus mai multe in acest articol, iar culoarea asta turquoise mi se pare foarte cool! Va spuneam in acel articol despre Courtice ca va arat doar un sneak peek al pantalonilor, in cazul in care ii voi prezenta intr-o tinuta pe blog, si iata si tinuta.

Poseta este Villa Valise, fabricata in Whitby, de catre o creatoare de genti tote Tracey MacKenzie, pe care am cunoscut-o toamna trecuta. V-am povestit despre Tracey si magazinul ei de genti tote in acest articol. Gentile ei sunt absolut adorabile! Am cumparat una de la Tracey toamna trecuta, iar frumusetea asta mica turquoise am descoperit-o la Value Village de curand; era noua, cu eticheta inca pe ea, si am fost foarte incantata de gaselnita mea.

Ce ziceti de noul meu refashion?

Va las cu cateva poze de la show-ul de aviatie din Trenton.
Tinuta mea / My outfit 
Bluza / blouse – Gemilli, vintage 
Blugi capri / capri jeans – Lee 
Poseta / tote bag – Villa Valise 
Sandale / shoes – Payless Shoe Source 
Colier / necklace – Walmart 
Bratara / bracelet -- random
Ochelari de soare / sunglasses -- Hugo Boss

Photo credit: Victoria West

10 comments:

  1. Replies
    1. Thank you Kathy for stopping by and for your comment, please come again. :)
      Enjoy your day!
      Xoxo,

      Delete
  2. Si geanta am crezut ca e facuta de tine din blugii vechi ai sotului. Cred ca ar veni foarte bine si cu un top alb sau pe negru peplum, faina bluza. Ai incercat sa porti ochelari rotunzi?
    Zi frumoasa!
    xoxo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna Mihaela, multumesc pentru vizita si pentru comentariu. Da sunt de acord, turcoaz si alb e o alta combinatie excelenta pentru vara, si chiar imi place.
      Cu ochelarii in schimb e mai dificil pentru mine, acestia sunt ochelari de soare si de vedere in acelasi timp, si sunt singura mea pereche, sunt purtatoare de ochelari si i-am facut pe acestia la comanda, ca sa am si de soare.
      Nu pot purta ochelari obisnuiti de soare, asa ca optiunile mele in materie de ochelari de soare sunt limitate la o singura pereche. :))

      Delete
  3. The look is really nice, suits you so well :)

    Would be great if you visit my blog as well:

    http://nilooorac.com/

    Caro x

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Carolin, welcome to my blog if this is your first time here, and thank you for your comment.
      I'll check out your blog as well.
      Please come again!
      Cheers,

      Delete
  4. Super simple n cute diy! loved it!

    Maybe you'd like to see my new post Gold in Dark Night Loving this outfit

    Love
    Akanksha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Akanksha, thank you for visiting and for leaving a comment. Sorry for the late reply, I didn't see you comment right away.
      Hope to see you again soon and have a great weekend!

      Delete

Thank you for your comments!